Červnový „trojboj“

Členové našeho klubu se v neděli 23. 6. 2024 sešli v klubovně, aby spojili příjemné s užitečným a uspořádal brigádu. Cílem bylo provést úklid klubovny, jejího okolí a také místa, kde pravidelně vstupujeme do řeky.
V rámci této akce jsme připravovali dřevo na zimu, což nám zajistí teplo v chladných měsících nadcházející otužilecké sezóny. Uklidili jsme větve a listí po tom, co při předchozí brigádě odborně prořezali naši členové několik vzrostlých stromů. 

Dále jsme vyčistili větší část okapů na naší klubovně, posekali jsme trávu v jejím okolí. Klubovnu jsme zároveň uklidili a pracovali jsme na opravě veslařského trenažéru, který mají naši pánové ve své šatně. Také jsme se zaměřili na vyčištění schodů ve vodě, které byly pokryté řasami. Díky společnému úsilí je naše klubovna nyní v mnohem lepším stavu a připravena na další sezónu. V srpnu nás čeká ještě malování.
Po několika hodinách usilovné práce jsme se odměnili kontrolním závodem ve Vltavě. Všichni plavali stejnou vzdálenost směrem k Branickému mostu a zpět. Trať měřila 750 metrů a užili jsme si plavání proti proudu i po proudu. Teplota vody byla příjemná, pro nás otužilce letní, ale i tak nás závod povzbudil. Atmosféra byla soutěživá, ale přátelská. Všichni si užili pocit, že mohou změřit své síly s ostatními a ukázat, jak jsou na tom fyzicky několik málo měsíců po skončení zimní sezóny.

Po závodě nás čekala zasloužená odměna v podobě opékání buřtů. Rozdělali jsme oheň, připravili opékací vidlice a každý si mohl opéct svůj buřt podle chuti. Seděli jsme kolem ohně, povídali si o zážitcích z prožitého dne i o plánech na další akce, zpívali u kytary. Atmosféra byla uvolněná a přátelská.

A mimo to jsme při té příležitosti medailí odměnili tři nejrychlejší plavce a plavkyně z konaného závodu. Na prvním místě se mezi muži umístil Victor Karpovets a mezi ženami byla první Sáva Macourková. Druhé místo obsadili Michal Kohoutek a Eva Bogarová, třetí byli Filip Hejkrlík a Jitka Vachtová. Ještě jednou tímto gratulujeme jim a také všem ostatním závodníkům a závodnicím, kteří si s námi zaplavali. Jsme si jistí, že vítězi jsme nakonec všichni, kdo jsme propadli krásnému sportu, kterým zimní plavání bezesporu je.

Celý den se vydařil na jedničku. Spojili jsme užitečnou práci s oblíbeným sportem a zakončili vše příjemným posezením. Těšíme se na další společné akce, které nás nejen stmelují jako tým, ale také přispívají k udržování čistoty a pořádku v místě našich setkání.

Fotogalerie I

Autorka fotografií: Petra Staňková

Fotogalerie II

Autorka fotografií: Angelika Hájková